Var får jag tag på FirstClass-klienten?
Den senaste versionen av Firstclass finns här Du kan också installera en lättanvänd plugin till Internet Explorer. Du hittar den här.

Hur installerar jag klienten? 
Dubbelklicka på filen som du sparade (FirstClassClientSE.exe) och den installerar programmet. Rekommenderat är att installera den under den katalog som den själv vill installera sig i (det blir lättare att följa med senare i avsnittet om du gör så).

Hur startar jag Online? 
Dubbelklicka på ikonen Home för att starta Skola Online. Välj 'Ställ in' och se till att det står TCP/IP överst på sidan. Skriv in fcis.skola.sundsvall.se på raden server.

Jag kommer inte in på Skola Online :(
Kontollera i första hand att du har din internetkoppling uppe, sedan om du skrivit rätt användarnamn och passord. Om du fortfarande inte kommer in kan du kontrollera att dina inställningar i FirstClass stämmer. Vid rutan för inloggning klickar du på knappen Setup. Några som kör FirstClass via modem (utan internetabonnemang), har andra inställningar, men om ni har internetkoppling (modem eller fast nätverk) rekommenderas ni att använda dessa eftersom det då blir en krånglande modemkoppling mindre. Om du trots detta inte kommer in kontrollera då att din Internetkoppling verkligen fungerar som den ska.
Jag får ett felmeddelande om att servern är full :(
Detta beror på att elever bara får ha 10 MB på sitt konto på Online. Radera några filer, logga ut och in igen så går det säkert bättre.

Jag får ett felmeddelande om att en servergräns nåtts :(
Detta beror på att för många är uppkopplade samtidigt. För tillfället kan 400 personer samtidigt använda Online. Vänta en stund och försök igen.

Hur byter jag lösenord?

Man byter lösenord på Online genom att välja Uppkoppling - Ändra lösenord och sedan skriva sitt nuvarande lösenord, trycka på tab, skriva det nya lösenord man vill ha, trycka på tab igen och skriva det nya lösenordet en gång till för att bekräfta det.

Vilka lösenord kan jag ha på Online?
Du bör ha ett lösenord med minst 6 tecken. Stora/små bokstäver spelar inte någon roll. Lösenordet får inte innehålla åäö! Om du råkat byta till ett lösenord med å,ä eller ö måste du antagligen kontakta din resursperson för hjälp med att ändra det till något annat!

Jag har tagit bort mail och mappar av misstag!
Om du kommer på att du begått ett misstag samma dag kan du hämta tillbaka dina filer genom att 
1) Välj Visa - Visa borttagna objekt
2) Högerklicka på filen med papperskorg och välj - Återta
När sophämtningen gått på natten är filerna definitivt borta och ingen kan hämta igen dem utan att sätta i backupbandet.

Jag har lagt in ett ljud i min presentation och vet inte hur jag får bort det
Ladda ner den här filen och anslut till FC. Nu kan du se ditt ljud i presentationen och ta bort det.

ag kommer in med klienten men inte över webben
Numera är FirstClass känslig för stora/små bokstäver om man loggar in över webben, men inte när man använder FirstClass-klienten.Om du inte vet om du har stora eller små bokstäver i lösenordet får du ändra lösenord.

Jag kan inte skicka mail från webben
För att adressera ett brev gör du så här om den du skriver till också har tillgång till SkolaOnline:
1 Skriv in en del av namnet enligt (bild 1 längre ner)
2 Tryck på knappen bredvid
3 Väl ur eventuell lista som fås (bild2) (kryssa i ruta och tryck välj)
Bild 1

Bild 2