Barnjazz

Tisdag kl. 12.30-13.15
Onsdag kl. 15.30-16.15

Målgrupp: Grundskola F-3, Grundskola 4-9, Gymnasium, Skolledare

För att spela jazz eller annan improviserad musik krävs delvis andra typer av färdigheter än i andra musikaliska praktiker. En musikform där alla musiker har möjlighet att vid varje givet tillfälle spela något annat än de gjorde förra gången innebär en stor frihet, men också ett stort ansvar.

Josef Eriksson kommer att berätta hur han och hans kollegor jobbar med att spela jazz i grupp med barn i åldrarna 8 år och uppåt. Hur det rent praktiska arbetet går till, samarbetet med S:t Olofsskolan, vilka mål som man strävar mot, och vilken typ av kunskaper som barnen utvecklar. Kunskaper som både handlar om att utvecklas hantverksmässigt på ett instrument, gehörsmässigt, men också som människa i ett demokratiskt samhälle.

Josef Eriksson
Jazzlärare och Gitarrlärare vid Sundsvalls Kulturskola

Twitter: @jazzjosef

Publicerad i Alla talare, Grundskola 4-9, Grundskola F-3, Gymnasium, Onsdag, Skolledare, Tisdag