Mitt klassrum i världen

Tisdag kl. 10.30-11.30

Målgrupp: Grundskola F-3, Grundskola 4-9

Dare to jump!
Att våga! Följ med in i mitt klassrum och den globala, digitala resa som började dagen då jag vågade hoppa och tog mig utanför min “comfort zone” och blev digital tillsammans med mina elever. Den resan har tagit oss runt jordklotet digitalt många varv och skapat samarbeten med klasser från jordens alla hörn. Vi har det digitala, nu är det dags att släppa fram det pedagogiska så att alla lärare vågar. Vad är det för färdigheter vi behöver skicka med eleverna för framtidens samhälle och hur kan man göra om man vill ta in världen i klassrummet och arbeta kollaborativt, kreativt och värdeskapande med hjälp av bland annat Skype.

Emma Nääs
”Jag arbetar lokalt men har samtidigt hela världen som mitt klassrum.” Emma Nääs arbetar på Jonslundsskola, en liten skola på landet Essunga kommun. För sitt arbete i klassrummet har Emma blivit pristagare i Guldäpplet, vunnit European Language Lable och blivit nominerad till Ambassadör för TeachSDGs som är ett samarbete med FN. I våras gjorde Emma The closing keynote på Microsofts världskongress Educator Exchange i Singapore och har sedan dess föreläst både i Sverige och utomlands.

Webbplats: Världen möter Jonslund
Twitter: @EmmaNaas72