It-inspiratörsdagen 2016


Årets it-inspiratörsdag bjöd på ett välmatat program där våra it-inspiratörer fick mötas, inspireras, inspirera och knyta kontakter. Dagen startade med en del information om vad som är på gång just nu inom förskola och skola. Katarina Eriksson, it-strateg på Barn och utbildning startade med att berätta om den upphandling av verksamhetssystem som pågår just nu. Sylvie Ekstål Lundstedt och Heléne Oskarsson informerade kort om de olika fortbildningsinsatser som sker inom grundskolan och om de möjligheter till inspiration och fördjupning som erbjuds. Sen fortsatte Anna-Karin Noteby och Majsan Byström med att informera om vad som är på gång för förskolan. Maria Granqvist visade på det utbud som Mediotek Sundsvall och Medienavet har för pedagoger och elever. Slutligen fick vi av Ylva Holm höra om det pilotprojekt som pågår med GAFE (Goolge Apps For Education) och Chromebooks på Kyrkmons skola, Stöde skola och Västermalm.

B9494095-3B9ACA00-0-Tomas SvedgaLardFörskolan bjöds senare på en föreläsning om Utomhuspedagogik och dokumentation med lärplattan av Tomas Svedgård från Mediecenter Västerbotten. Dessutom workshops med Tomas, Malin och Anna-Karin om hur plattan kan användas utomhus, hur man kan arbeta med QR-koder, kodning och green screen i förskolan.

 

 

 

DSC_6790-2Skolans it-inspiratörer fick ta del av hur piloten för GAFE i Stöde arbetar, om Kikora och den interaktiva tavlan. Föreläsare för dessa pedagoger var Camilla Askebäck Diaz, som till vardags arbetar på Södermalmsskolan i Stockholm som Ma/No-lärare i åk 8, samt som förstelärare i digitala verktyg. Titeln på Camillas föreläsning var Interaktivt och visuellt, och handlade bland annat om frågan om det digitala kan förenkla och förgylla undervisning och lärande.

 

 

 

Dagen avslutades med att it-inspiratörerna i de olika grupperna samlades för att fundera över hur man arbetar vidare i det nätverk som finns i förskola, grundskola och gymnasieskola.