Edcamp och avslutning på Visol 2015/16

Så var då detta läsårs Visol avslutat. Det har som alltid varit fantastiskt inspirerande att möta pedagoger från olika skolor, årskurser och inriktningar. Det kollegiala lärandet märks verkligen i dessa möten. Att samtala och dela med sig av erfarenheter, problem som uppstått och sånt som fungerat bra är en stor del av vårt arbete. Det har också varit otroligt stimulerande att få läsa de citat och kommentarer som skrivits till kurslitteraturen. Trots att Visol pågått i flera år, lär jag mig nytt varje läsår. Dessa kommentarer skapar nya tankar och leder till ny kunskap hos oss alla.

Sista träffen genomförde vi precis som ifjol ett Edcamp, där även tidigare års deltagare var inbjudna. Det var många intressanta frågor som togs upp och samtalades kring. Ett bra koncept som jag gillar och som jag tycker att vi borde genomföra vid andra tillfällen också för att samtala om skolan idag.

Ett stort tack till alla som deltagit detta läsår! Hoppas vi ses framöver och kanske det blir våren 2017 på ett Edcamp. För just nu planerar jag för fullt inför nästa läsår:)

Lite av vad deltagarna sagt vid utvärderingen i år.visolmoln2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *